Het team

De commissieleden

Humberto Tan

Presentator

Tot 1971 was vrouwenvoetbal verboden bij de KNVB. Gelukkig is dat veranderd. Met de commissie willen we meer veranderen: bestrijden van discriminatie en racisme en voetbal moet een veilige plek worden voor iedereen die als ‘anders’ gezien wordt. Daar wil ik me graag voor inzetten.

Ruud Gullit

Presentator, documentaire maker, voetbal commentator

Door sport heb ik me kunnen laten zien en bewijzen. Ik probeer m'n invloed uit te oefenen zodat iedereen, bedrijf, coach, trainer, dirigent, een kans kan krijgen om zich net als ik te ontwikkelen.

Daphne Koster

Manager Ajax vrouwen en De Toekomst

Mijn missie is om barrières weg te nemen voor volgende generaties zodat zij alle kansen krijgen zich te ontwikkelen, en hun dromen en passies te kunnen volgen. Daarnaast zorgt een diverse organisatie voor meer interne kwaliteit en betere sportieve, commerciële prestaties.

Jacinta Lieuwes

Zelfstandig organisatie-, team- en individueel coach, voorzitter voetbalvereniging ODIN ‘59

Ik geloof in de kracht van talent, diversiteit, inclusiviteit en het overbruggen van verschillen tussen mensen. Graag span ik me in om deze onderwerpen meer geaccepteerd te krijgen in de praktijk van het amateurvoetbal.

Ahmed Marcouch

Burgemeester Arnhem

Ik strijd mijn hele leven al tegen discriminatie en racisme. Als politie-agent was ik actief in het maatschappelijk veld. En ook als kamerlid heb ik me er veelvuldig over uitgelaten. Juist in het voetbal als volkssport zijn alle lagen van de samenleving vertegenwoordigd. Dus hier is het belangrijk om de norm te stellen. Mijn missie is om het bewustzijn te vergroten dat we collectief vaandeldragers zijn. Ik wil bijdragen aan een collectieve dialoog ten behoeve van attitudeverandering inzake inclusieve gedragingen en uitingen.

Marjan Olfers

Hoogleraar sport en recht, onderzoeker Verinorm

Talent moet benut worden. Ik wil me hard maken dat dat ook gebeurt.

Robert Geerlings

Spelersmakelaar, advocaat

Onze voetbal- en sportclubs zouden altijd een veilige omgeving moeten zijn voor onze kinderen. Zij zijn onze toekomst. Een plek waar ze onbekommerd plezier kunnen beleven en waar zij er vanuit mogen gaan dat ze allemaal eerlijke en gelijke kansen krijgen ongeacht verschillen in achtergrond en afkomst. Zo heb ik mijn eigen voetbaltijd bij ASV Meerboys ervaren en dat wens ik elk kind toe.

Jeroen Visscher

Partner organisatieadviesbureau Turner

Ik geloof dat ieder mens talent heeft en dat in onze maatschappij nog steeds veel talent onbenut wordt. Ik draag graag bij aan een inclusieve en diverse (sport)wereld zodat we kunnen genieten van alle talenten.